Powered by Drupal

DEVFACTORY 3

A devFactory-nál közben részt vettem egy teszt kitöltésben. Az odesken fel kellett jelentkeznem egy virtuális irodába és ott jelen kellett lennem amíg a teszt kitöltése tartott. Nem akarok hülyeséget mondani, de a teszt legalább két és fél órás volt...

DEVFACTORY 2

Ma kaptam egy e-mailt a devfactory-tól melyben tájékoztattak, hogy a beadott jelentkezésem a következő fázisba ért. Magyarán be kell jelentkeznem az odesk-re és ott kell némi teszteket végrehajtanom. Webkamerát tesztelnek, meg még pár dolgot. Sajnos most elkell utaznom négy napra (nem ajnos, mert végre 4 napig gép nélkül leszek és kipihenem magam) így a tesztelésre csak azután kerül majd sor, hogy visszajöttem. Közben két helyen is sikeresen kitöltöttem a SEO tesztet. Az elance-nél és az oDesknél is. Még nem lett tökéletes, de meg fogom nemsoká ismételni mind a két helyen.

RSS feed

Ma sikerült kipróbálnom az RSS feedet. A vWorkers news szekciójában nézelődtem és volt ott egy feature a workereknek, miszerint news frissítésként lehet nézegetni a legújabb és a nyitott projekteket. Ebben az a jó, hogy így az információ itt lesz nálam és azt csinálok vele amit akarok - ez alatt azt kell érteni, hogy ha van egy megfelelő kulcsszó vagy kulcsszavak, akkor ha olyan projekt jön be ami érdekel arra azonnal rátalálok a saját keresőfelületemen keresztül. (Ha az ember több helyen ott akar lenni, akkor nem árt ilyen technikák alkalmazása.)

nekemkell.hu

Találtam ma egy érdekes dokumentumot itt :http://nekemkell.hu/doc/moderngazdasagtan_demo1.1.pdfA google-ban rákeresve a "szabadúszó" szóra olvastam még pár nagyon érdekes és értelmes bejegyzést - ha időm engedi majd kilinkelem őket az oldalra.Nagyon hasznos tanácsok voltak egyik-másik írásban. Jómagam is meg fogom szívlelni őket.Ez is egy jó kis blognak tűnik :http://nekemkell.hu/blog/szabaduszo/

DEVFACTORY

Az oDesk-en 2 nappal ezelőtt kaptam egy invitálást egy "job"-ra. A munka a DevFactory-nál van. elég erős követelményeket állítanak a jelöltekkel szemben. Ettől függetlenül jelentkeztem a munkára. Végülis ők hívtak meg, nem én jelentkeztem.

Guru, Elance, Peopleperhour

További három freelancer site-ra is beregisztráltamAz első a guru volt. Itt több az eszkimó mint a fóka, úgyhogy csak elvesztegetett idő volt amíg végigkattintgattam a dolgokat. Elment vele egy óra (kb) és mikor megnéztem a munkákat akkor láttam, hogy alig van rajta értelmes munka, viszont egy rakás cég van az oldalon, úgyhogy azokkal nehéz versenyre kelni... guru tehát kilőve. Nagy kár, mert egy csomó időt elpiszmogtam, hogy a profilomat szépen megcsináljam- sebaj, mindig tanul az ember.A következő az elancer volt.

oDesk 2

Végül a vWorkeren sikerült a telefonos verifikáció. (Egyszercsak váratlanul felhívott egy ügyintéző és elhadarta a szokásos szöveget - amiből alig értettem valamit. Majd kértem, hogy kicsit lassabban beszéljen és akkor már megértettem, hogy mit akar. Egyszóval valóban felhívtak és leellenőrizték, hogy nem valami kamu számot adtam-e meg...Jó.) Itt egyelőre nem találtam olyan munkát ami érdekelne, ami érdekel azokra meg már jelentkeztem, úgyhogy tovább is léptem az oDesk-re.Valójában ez a oDesk éppen az mint amire vágytam : Egy virtuális munkahely.

oDesk

Az oDesk-re is beregisztráltam és ez is elég jónak tűnik. Itt van egy olyan korlátozás ami pl a vWorkön nincs, hogy egyszerre csak két munkára lehet jelentkezni. Ennek vannak előnyei és hátrányai is. előny, hogy így nem tud valaki sok helyre bejelentkezni vagyis a különböző munkákra általában kevesebb a jelentkező. Hártány, hogy viszont aki jelentkezik az potenciális rivális.Itt is találtam egy projektet amire küldtem egy jelentkezést (mivel tt csak kettőre lehet küldeni egyszerre, itt nem fogok sokat böngészgetni)A kezelőfelülete nekem egyszerűbbnek tűnik a vWorkerétől.

Pages

Subscribe to Állásszerző . hu RSS